Fotoaparát COOLPIX AW100, vytvorený na zachytávanie akcií na zemi alebo pod vodou, je pripravený na spoločné dobrodružstvo. Je to dokonalý vodotesný fotoaparát, ktorý je odolný voči otrasom a mrazu. Určený je na aktívne sledovanie objektov – či už na jar, v lete, jeseni, alebo zime.
Vstavaný systém GPS, elektronický kompas a mapa sveta umožňujú geografické označenie snímok, orientáciu na nových miestach a sledovanie trasy na cestách. Kombinácia vysokocitlivého 16-megapixlového snímača CMOS a špecializovaných režimov pre slabé osvetlenie umožňuje dosahovať úžasné výsledky pri jasnom slnečnom svetle, v noci alebo hlboko v mori.
- Vodotesný, odolný voči otrasom a mrazu
- 16-megapixlový obrazový snímač CMOS typu Back Illuminated
- Ovládanie pohybom umožňuje ovládať fotoaparát jednou rukou.
- Vstavaný systém GPS, elektronický kompas a mapa svet
jura_czech píše:Nosím s sebou zrcadlovku Nikon D90 + 3 objektivy, protože mě krajinářská fotografie strašně baví, tak jsem se rozhodl právě pro zrcadlovku. Vyzkoušel jsem lecjaké foťáky od kinofilmových zrcadlovek, přes ultrazoom až po digitální zrcadlovky.
Volba foťáku do přírody je podle mě otázkou priorit fotografa: Dobrej kompakt (typu Canon Powershot G11, Nikon Coolpix P7000 atd.) + velmi slušný výstup, dobře použitelný i pro krajinu; jako všechny kompakty velmi skladný a lehounký. Mínusem je obrazový výstup na vyšší ISO - to ale není pro krajinářskou fotografii handicap, nicméně pro reportáž za horších světelných podmínek (momentky), wildlife apod. už je za zenitem... Navíc se vyrábí i "outdoorové" vodotěsné, nárazuvzdorné a prachotěsné kompaktíky...
Ultrazoom + obecně pohotovější než kompakt, lepší výstup při vyšších ISO, skladnější než zrcadlovka s objetivy. - Nemožnost výměny objektivu
Zrcadlovka + rychlá, pohotová, obecně výborný výstup na vysoká ISA, velký + možnost výměny objektivů. Velký mínus je hmotnost a neskladnost systému. A teď babo raď, co? Každému, co jeho jest!
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť