Ja som prešiel pár hodinkami v mojom živote. Začalo to lacnými Casio F-91W, potom som hneď prešiel na "vlajkovú loď" Casio Pro-Trek PRG-50T. Tie mali všetky možné funkcie - barometer, elektronický kompas, výškomer, teplomer, solárne nabíjanie... Lenže boli aj veľké (koloval vtip, že sú použíteľné ako núdzový prístrešok

Potom prišli ručičkové quartz hodinky Traser P6500, spĺňajúce vojenské normy MIL-W-46374F. Veľkou novinkou a zaujímavosťou bolo Tritium podsvietenie, ktoré svieti nepretržite 15 rokov, bez toho aby potrebovali nejaký zdroj energie. Lenže som prišiel na to, že ručičkové mi nevyhovujú, nevidím v tom žiadne výhody - skôr naopak, viac pohyblivých častí, viac náchylné na otrasy, nutnost meniť dátum (30-31 dňové mesiace).
Nakoniec nosím Casio G-Shock GW-M5600. Digitálne hodinky s klasickým nenápadným výzorom (pôsobia "retro", keďže kopírujú model z 80-tych rokov). Majú všetky základné funkcie, ktoré očakávam od hodiniek - čas, stopky, alarm. Sú vysoko odolné a úplne vodotesné. Batéria sa nabíja solárne. Okrem toho si dokážu nastavovať automaticky čas podľa rádiového signálu (tým sú presnejšie ako akékoľvek švajčiarske hodinky