... my zavarame masko do skla uz roky takto:
- na spodok flasticky dame lyzicu poctivej bravcovej masti
- do skla dame nasolene a nakorenene masko ( nasolit radsej o trochu viac) ( masko si to do seba vsiakne )
- co najviac masko do skla utlacime aby sa vytlacil vsetok vzduch - snazime sa o to ...
- uzavrieme vieckom (na maso by mala byt gumicka na viecku cervena) ( nie je to ale pravidlo)
- viecko potrieme predtym bielkom z vajicka (len na gumicke) ( niekedy zabudneme a nevadi to
- dame to do hrnca s vodou (asi len 2-3 cm od viecka - nie celkom ponorit do vody )
- po dosiahnuti vrenia (ci varenia:) vody sterilizujeme 1 hodinu
- nenechame to varit na max ale len nech to trosku vrie a - aby sa nerozbili sklicka medzi sebou
- nechame to vsetko v tej vode stat do dalsieho dna nech to tam vychladne a potom ...
- po 24 hodinach este raz sterilizujeme jednu hodinu a nechame v tej vode uplne vychladnut
- odlozime na spodok chladnicky pripadne do chladnej pivnice
- vydrzi nam to takto aj viac ako rok ... zabijeme niekedy aj 2 x do roka takze nie je dovod toho robit veeelmi vela ... (v poslednom case ale jeme viac cestovin
- jedol som take masko aj dvoj rocne a bolo grandiozne
- samozrejme v chladnicke stale vidis aku to ma farbu a ked je stare viecko tak to zacne menit farbu ak nahodou bolo vadne ... to treba obcas skontrolovat ... ani flasticka sa na 100 pro niekedy neumyje ...
Dobru chut prajem.
Nechoď tam, kam vedie cesta ...
... namiesto toho choď tam, kde žiadna nieje a zanechaj stopu.