sekeru pouzivam Fiskars X7. je ostra ako noz a da sa s nou vpohode struhat papier (isto viete co tym myslim), brusim ju s DC4 a ostrie ma zatial skvele. je robena tak aby sekerka ostala v porisku co najdlhsie pokial s nou sekate a tie zatlkate, pretoze sa to postupne zuzuje, dat sa to da, ale neodporuca sa to. co sa tyka poryska, vraveli mi, ze ked je dute a plastove, tak bude prenasat vibracie a budu od toho boliet ruky, no tak som skusil test, postavil som pred seba kopu dreva a ked som o dve hodiny skoncil, tak moja ruka od zapestia dolu nevedela ze nieco robila, o zvysku ruk sa to samozrejme povedat neda... pointa je: ZIADNE vibracie... nie je to totiz len plas, ale su to sklene vlakna, v nejakom teste po tom chlapik chodil traktorom na kamenoch a nepolamalo sa to, ale ja to skusat nebudem

a keby aj, je na porysko a na spoj zaruka po pet rokov ci po desat ci po kolko, takze pohoda. je malicka 35cm, lahka 700g a na outdoor ako stvorena, niektori preferuju vecsie (X12 myslim) ale pre mna to je opacha, tu by som volil skor na taku chatovu sekeru, komu by sa to chcelo so sebou trepat, aj ked je pravda, ze v konecnom dosledku usetri energiu... s tou mojou som roztinal najviac okolo 30cm hrube poleno, ze ako to pojde, nebolo to sice strasne, lebo do dreva ide ostrie perfektne, ale s X12 by to bolo na par supov... zalezi od preferencii