Nechcem robit reklamu, takze staci pogooglit slovo syridlo a zistis,ze na Slovensku su dve velke eshopy, ktore ho ponukaju. V Blave maju aj kamennu predajnu. Ja som objednaval z netu, ale tekute syridla neposielaju ked je teplo (kedze sa ma skladovat v chladnicke).
nuz googlit som sa pokusal , ale presne pre ten dovod, ktory si uviedol, by som to velmi nerad kupoval cez net a preto som chcel vediet, ci je to dostupna vec normalne niekde v potravinach (co teda pochybujem), alebo to musi byt nejaky specializovany obchod.
Ja mam osobnu skusenost zo syrom vyrobeneho bez syridla. Ide o to ze sa miesa 1:1 mieko sadnute (take ako na vyrobu tvarohu-kysle) a cerstve mlieko este bez usadenej smotany. Takto zmiesane mieko sa nahreje na teplotu max 40°C a postup je rovnaky ako pri pouziti syridla... Je to jemnejsi a povedal by som aj sladkejsi druh syra bez pouzitia chemie... Ale treba aj napisat ze je aj mensia vytazitelnost. Kym z 5l mieka sa podari so syridlom spavit 600-680g syra tak bez neho 520-560g.
Uvidieť prvý je základným predpokladom toho ako nebyť videný.