Ako sa pripraviť na vojnu ?

Všetko čo priamo nesúvisí s bushcraftom

Re: Ako sa pripraviť na vojnu ?

Poslaťod froshy » 02 Okt 2014, 21:52

mam rupsak kde mam veci na prezitie v hore a dlhodobe
froshy
 
Príspevky: 3
Registrovaný: 30 Sep 2014, 18:00
Bydlisko: Martin
Dal Ďakujem: 0 x
Dostal Ďakujem: 0 x

Re: Ako sa pripraviť na vojnu ?

Poslaťod sally » 13 Okt 2014, 20:08

Ohľadom príprav na potenciálny globálny vojnový konflikt: http://www.nuclearsecrecy.com/nukemap/

Stačí, aby to prsklo niekde poblíž a je vymalované, vďaka prúdeniu vzduchu si to zlízneme tak či tak :mrgreen:

Takže nezabudnime: keď bude ohlásený prílet hlavice, tak lehátko na strechu, šampanské a kochať sa :yees:
Mami, až vyrastiem, budem bushcrafter. Synček, oboje sa nedá. Obrázok

Môj eshop: www.doprirody.sk.
Obrázok užívateľa
sally
Moderátor vo výslužbe
 
Príspevky: 1333
Registrovaný: 12 Jún 2010, 17:44
Bydlisko: Nad kameňolomom, Bratislava
Dal Ďakujem: 171 x
Dostal Ďakujem: 345 x

Re: Ako sa pripraviť na vojnu ?

Poslaťod jasommato » 13 Okt 2014, 21:54

to mam v plane ale sampanske nemam rad takze poharik rumu alebo wizura a k tomu kuba
Obrázok užívateľa
jasommato
 
Príspevky: 797
Registrovaný: 07 Máj 2012, 14:33
Bydlisko: Orava a prilahle kopce potoky a rybniky
Dal Ďakujem: 334 x
Dostal Ďakujem: 483 x

Re: Ako sa pripraviť na vojnu ?

Poslaťod kenaiwolf » 13 Jan 2015, 16:13

Skusim trocha konstruktivne,
kto z vas ma zoznam ludi ktori s nim pojdu, ked nastane WTSHF. Prezitie na solo je extremne obtiazne az skoro nemozne. Prve zranenie a si potrava pre muchy.

Podla mna priprava spociva prave v naplneni takehoto menneho zoznamu. A to nie nahodne ale ludmi lojalnymi vzdelanymi sikovnymi v produktivnom veku. Idealne ludmi, ako su liecitelia, kutili, vojaci, lingvisti, polovnici.... Skratka takymi co vedia nieco ponuknut.

Musi ich ale spajat najme jedna velmi dolezita vlastnost, da sa im verit. Ked slubia ze pridu, tak ak budu zivi, budu na mieste stretnutia. Nesmie ich zastavit ziadna zivotna situacia, ziadny stari rodicia, ziadne male deti, ziadne prosby od kamaratov rodiny.

Az sa to podari mozete spolu robit treningy, zohrat sa, lepsie sa spoznat.
To je to naj co sa podla mna pre taky pripad da urobit.
"... stay in shadows..."

instruktor prezitia firmy Confidence
Obrázok užívateľa
kenaiwolf
 
Príspevky: 91
Registrovaný: 08 Nov 2010, 12:31
Bydlisko: Dunajske ramena
Dal Ďakujem: 19 x
Dostal Ďakujem: 21 x

Re: Ako sa pripraviť na vojnu ?

Poslaťod radeton » 13 Jan 2015, 21:07

Položme si na margo tohoto takúto otázku. Ty osobne by si dokázal v takomto prípade chladnokrvne ignorovať prosby svojich vlastných detí,svojich rodičov,a svojich blízkych aby si ostal s nimi a pomáhal,im? Ja teda osobne nie. Nie som mäkýš, ani zbytočne precitlivený typ,ale nedokázal by som opustiť svojich blízky,zvlášť pokiaľ by som im mohol pomôcť nejakými svojimi schopnosťami prežiť, a ísť niekam v podctate s neznámymi osobami iba pre to, že je niekto v niečom trochu zručný. Takéto spoločenstvo nie je automaticky zárukou super fungovania týmu. Nepoznáš ich charakterové vlastnosti,ani ich správanie v zložitých situáciách . Takéto spoločenstvo by kľudne mohlo prestať fungovať po krátkom čase aj na priek tomu,že by tam každý bol v niečom dobrý.V takejto situácii by pravde podobne nebol čas,a ani podmienky na nejaké tréningy,a zohrávanie sa.To si môžeš dovoliť pri nejakom výcviku v ozbroj.zložkách v mierovom čase ,a v ideálnom prípade skúsiť to na živo pri nejakom nasadení v oblastiach konfliktu. Viac by som osobne spoliehal na charakterové vlastnosti ľudí ktorých poznám celý život,ako na nejaké zručnosti ľudí o ktorých v podctate nič neviem. Aj v konflikte na Balkáne mali najlepšie šance na prežitie v podctate rodinní príslušníci,korí sa zomkli do spoločenstva,a spolu sa snažili fungovať,a to či už pri samotnej obrane svojho teritoria,alebo pri zháňaní základných prostriedkov ku prežitiu.Nevedel by som napríklad žiť so svedomím ,že som opustil svojich najbliších iba z toho dôvodu,aby som ja sám niekde prežil. Načo?
Obrázok užívateľa
radeton
 
Príspevky: 335
Registrovaný: 04 Jan 2012, 17:08
Bydlisko: detva
Dal Ďakujem: 121 x
Dostal Ďakujem: 185 x

Re: Ako sa pripraviť na vojnu ?

Poslaťod kenaiwolf » 14 Jan 2015, 11:30

Citam po sebe este raz svoj prispevok a je fakt, ze som to nenapisal uplne jednoznacne. Skusim upresnit.

radeton>
Nikto nechce aby si opustil svoju rodinu, a SAM isiel s niekym koho nepoznas do lesa. Myslene to bolo tak, ze za urcitych okolnosti musis opustit tych co nedokazu drzat "tempo" aby si mohol garantovat bezpecnost ostatnych clenov rodiny. 80 rocni, senilni rodicia na voziku, stari rodicia v nemocnici, totalne neschopna a neznesitelna svokra co hlasa, ze aj tak sme uz vsetci mrtvi :lol: ... Nikto nehovori, ze mas doma nechat vsetkych co niesu ex-SF (Special Forces - prislusnici specialnych ozbrojenych sil).

V takej situacii pokial musis opustit domov plati, ze kto nie je prinosom je na pritaz. Prinos, ale nemusi byt len, ze vie postavit zrub, ale napr. aj to, ze vie udrziavat moralku, povzbudit pobavit. Ked vezmes zo sebou niekoho, kto je na pritaz ohrozis ostatnych. :( To je proste survival.

Tak isto nehovorim, ze ludia v zozname musia byt cudzi ludia, prave naopak, cim viac ludi z nich je ti blizkych (rodina, kamarati) tym lepsie.

A co sa tyka treningov, bolo to myslene tak, ze az bude na svete zoznam, mozes zacat cvicit a zohravat sa. Je mi jasne, ze za ostrej situacie uz bude neskoro.

A teraz k tvojej otazke. Verim, ze v zaujme prezitia ludi za ktorych mam zodpovednost budem schopny take rozhodnutia urobit. Tam musia ist city bokom, v takej situacii je to hola matika. :( Do toho spada vzdat sa aj vlastneho zivota, ak to bude v zaujme ostatnych. Ci to naozaj dokazem sa dufam nikdy nebudem musiet presvedcit.

Dobry postreh je
Nevedel by som napríklad žiť so svedomím ,že som opustil svojich najbliších iba z toho dôvodu,aby som ja sám niekde prežil. Načo?

Tu zostava zvazit aku cenu ma pre koho jeho zivot a kolko strasti je ochotny podstupit pre jeho zachovanie. Uplne suhlasim, ze opustit vsetko co ma pre teba cenu len za cielom zachovania vlastnej existencie je bezpredmetne. Situacia uz ale nie je az taka jednoznacna, ked su od teba zavisli dalsi ludia, ci uz rodina alebo nie. Nie je egoizmus zostat doma s blizkymi a nepomoct aspon tim komu sa pomoct da? Pokial sa hlasis k tvojmu avataru, malo by ti take myslenie byt velmi blizke.

Anyway... To je kazdeho osobna volba a je zbytocne ju riesit na fore. Moj point je dajte do hromady skupinu ludi ktora si bude v pripade SHTF pomahat. Lebo az sa to zomelie bude sa to robit velmi tazko a budete musiet fungovat s tym koho stretnete, nie koho si vyberiete. To je ale v situacii, ked je cloveku sused potencialnym vrahom za bochnik chleba, velke riziko. Samozrejme ak niekto mate 10 clennu rodinu, tak si asi vystacite, staci ked sa dohodnete predom na zakladnych veciach, ako je miesto stretnutia...
"... stay in shadows..."

instruktor prezitia firmy Confidence
Obrázok užívateľa
kenaiwolf
 
Príspevky: 91
Registrovaný: 08 Nov 2010, 12:31
Bydlisko: Dunajske ramena
Dal Ďakujem: 19 x
Dostal Ďakujem: 21 x

Re: Ako sa pripraviť na vojnu ?

Poslaťod Jozzo » 14 Jan 2015, 12:09

Chlapi kde chcete odchádzať, na Malinô Brdo alebo do Hornej Maríkovej?!
Ak sem príde cudzia mocnosť, najlepšie je byť totálne nenápadný. Život ide ďalej, iba moc prevzali iné svine. Robíte naďalej svoju robotu alebo niečo, čo vám svine nakážu. Poslušne ohýbate chrbát a po večeroch vyrábate IED/NVS. Pomaly sa spájate s pár ľuďmi ktorým veríte, ak máte šťastie a vybrali ste si tých pravých, tak môžete prežiť relatívne dlho.

Ak sem nikto nepríde ale bojuje sa niekde vedľa, zase ide život ďalej a pomaly sa odvádzajú ďalší a ďalší a vy len čakáte, kedy na vás príde rad, alebo špekulujete ako ujsť čo najďalej.
Jozzo
 
Príspevky: 125
Registrovaný: 04 Sep 2012, 21:48
Bydlisko: západ
Dal Ďakujem: 10 x
Dostal Ďakujem: 83 x

Re: Ako sa pripraviť na vojnu ?

Poslaťod kenaiwolf » 14 Jan 2015, 14:50

To zalezi od mnohych faktorov ci ostat doma, alebo odist a kam sa vybrat, trebars aj cez hranice. To co som napisal sa prioritne tyka odchodu z domu do neobyvaneho prostredia, ale moze sa to aplikovat aj na odchod ku rodine, kamaratovi na vidiek, do zrubu.

Vychadzam z jednoduchej filozofie. Pekny dom, kde zije sam chlap s manzelkou a detmi krici, vyrabuj ma. Moderna vojna konvencnymi zbranami sa bude trusit na mnozstvo malych potyciek, velke frontove operacie skoncili operaciou desert storm (tak uspesna ze nasledovala 2. vojna v Iraku a ta vlastne prebieha do dnes). US armada uz tomu prisposobila vycvik a vyzbroj. A v takom pripade nepoznas, kto je okupant, domaca jednotka, osloboditel, partizan hladny sused. Pre civila v tom nebude rozdiel. Plus ja som problematiku zovseobecnil na cely problem WTSHF, lebo vojna nemusi znamenat bojuje sa o moju ulicu. Vojna ovela castejsie znamena kolaps spolocnosti. Prazdne obchody, lokalne bezvladie, nefunkcnost akehokolvek prava. Proste, kto ma palebnu prevahu ma pravdu. No a bezna 3 clenna rodina v rodinnom dome prevahu mat nebude nikdy. Dokonca ani pred dezerterom, zlodejom. A to nevytahujem ani genocidne snahy, ktore su v poslednych konfliktoch tak bezne.

Dalsi aspekt je utek pred vlastnym "pravnym" systemom, kludne mozu obratom schvalit zakon, ze vsetci muzi 16-50 rokov nastup na odvod. Potom az nechame nase rodiny doma same celit neoptimistickej vojnovej buducnosti a pojdeme sa nechat hnat na gulomety ako prva linia. Nevojak=automaticky kanonenfutter, cvicene profesionalne jednotky sa setria na klucove ulohy, ako nasilne odvody.

A s tym IED by som urcite nepokusal, leda ak by som tym kryl vlastny ustup. Ja si myslim, ze bojovat ma zmysel len, za seba a svojich blizkych nie za cudziu ideologiu. Nechcem urobit z mojej zeny vdovu ovesanu medailami.
"... stay in shadows..."

instruktor prezitia firmy Confidence
Obrázok užívateľa
kenaiwolf
 
Príspevky: 91
Registrovaný: 08 Nov 2010, 12:31
Bydlisko: Dunajske ramena
Dal Ďakujem: 19 x
Dostal Ďakujem: 21 x

Re: Ako sa pripraviť na vojnu ?

Poslaťod jasommato » 14 Jan 2015, 17:57

kde tu najdes neobivae miesto ktore je dalej ako hodinku chodze od dakej dediny??
Obrázok užívateľa
jasommato
 
Príspevky: 797
Registrovaný: 07 Máj 2012, 14:33
Bydlisko: Orava a prilahle kopce potoky a rybniky
Dal Ďakujem: 334 x
Dostal Ďakujem: 483 x

Re: Ako sa pripraviť na vojnu ?

Poslaťod dodo » 14 Jan 2015, 18:55

Chlap je len vtedy chlapom,keď sa vie postarať o svoju rodinu!Aj keď civilizácia spôsobila,že už plní len reprodukčnú úlohu(aj to už nemusí :) ),a stará sa o dostatočnú výšku rodinného konta,môžu nastať situácie,keď prapôvodný funkčný chlap bude potrebný...
Je jedno aký problém nastane(WTSHF,pandémia,vojna,atď)-na chlapovi je,aby problém včas(skôr,ako ostatní v okolí :wink: ) identifikoval a riešil tak,aby jeho rodina utrpela čo najmenšiu újmu.V predstihu je vhodné si to prebrať v hlave,s ohľadom na podmienky rodiny,niečo doštudovať,rozumne zvýšiť zásoby v domácnosti a trochu to prediskutovať s členmi rodiny...
Šťastie praje pripraveným,ale všetko s rozumom :)
Všetko ide,len malé deti sa musia nosiť...
Obrázok užívateľa
dodo
 
Príspevky: 117
Registrovaný: 20 Nov 2010, 22:14
Bydlisko: Žilina
Dal Ďakujem: 161 x
Dostal Ďakujem: 190 x

Re: Ako sa pripraviť na vojnu ?

Poslaťod 72janik » 14 Jan 2015, 19:01

neda mi nereagovat. Je pekne pisat co a ako, ale kto ma rodinu spomente si napriklad na spolocny odchod na vlak ked niektory z rodinnych prislusnikov zaspal alebo zabudol vypnut plyn alebo hocico. A panika je na streche. Mate dojem ze pocas toho ako vam budu lietat rakety, presuvat sa vojska aj nevojska nebudete mat paniku a budete triezvo uvazovat? Cest vynimkam.
Obrázok užívateľa
72janik
 
Príspevky: 410
Registrovaný: 31 Dec 2011, 22:52
Bydlisko: Martin
Dal Ďakujem: 578 x
Dostal Ďakujem: 417 x

Re: Ako sa pripraviť na vojnu ?

Poslaťod Kelko » 14 Jan 2015, 20:26

Najskor sa "modliť" aby nikto z nas podobnu situaciu nemusel riešiť
Až vyjde slunce vyžažíme
a pozor...Les je sviňa
Obrázok užívateľa
Kelko
 
Príspevky: 314
Registrovaný: 19 Feb 2012, 13:06
Bydlisko: Košice "východná konfederácia" miesto kde nič nie je,takže ani ja vlastne nie som
Dal Ďakujem: 255 x
Dostal Ďakujem: 382 x

Re: Ako sa pripraviť na vojnu ?

Poslaťod kenaiwolf » 14 Jan 2015, 21:10

jasommato píše:kde tu najdes neobivae miesto ktore je dalej ako hodinku chodze od dakej dediny??


Aj hodina je dost na odradenie utocnika, ak iny ciel ma pod nosom. A tiez staci mnoho krat byt mimo dohlad a prezijes nepovsimnuty.
"... stay in shadows..."

instruktor prezitia firmy Confidence
Obrázok užívateľa
kenaiwolf
 
Príspevky: 91
Registrovaný: 08 Nov 2010, 12:31
Bydlisko: Dunajske ramena
Dal Ďakujem: 19 x
Dostal Ďakujem: 21 x

Re: Ako sa pripraviť na vojnu ?

Poslaťod kenaiwolf » 14 Jan 2015, 21:21

72janik píše:neda mi nereagovat. Je pekne pisat co a ako, ale kto ma rodinu spomente si napriklad na spolocny odchod na vlak ked niektory z rodinnych prislusnikov zaspal alebo zabudol vypnut plyn alebo hocico. A panika je na streche. Mate dojem ze pocas toho ako vam budu lietat rakety, presuvat sa vojska aj nevojska nebudete mat paniku a budete triezvo uvazovat? Cest vynimkam.


Presne to je ta prakticka stranka ktoru treba trenovat, alebo aspon zjednat poriadok. Ani ked sedite v aute nikto neskoci soferovi na volant, ked nezdiela jeho nazor na smer jazdy. Staci aby cela rodina pochopila, ze ked lietaju rakety je to podobne.
"... stay in shadows..."

instruktor prezitia firmy Confidence
Obrázok užívateľa
kenaiwolf
 
Príspevky: 91
Registrovaný: 08 Nov 2010, 12:31
Bydlisko: Dunajske ramena
Dal Ďakujem: 19 x
Dostal Ďakujem: 21 x

Re: Ako sa pripraviť na vojnu ?

Poslaťod jasommato » 14 Jan 2015, 21:35

to je fakt staci aj za dedinou miestecko hlavne aby bolo co najlepsie skrite
lepsie ako odradzat utocnika je mu nedat o sebe vediet
Obrázok užívateľa
jasommato
 
Príspevky: 797
Registrovaný: 07 Máj 2012, 14:33
Bydlisko: Orava a prilahle kopce potoky a rybniky
Dal Ďakujem: 334 x
Dostal Ďakujem: 483 x

PredchádzajúciĎalší

Späť na Off-topic

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia