Vacsinou kazdy pondelok 1 chlieb cca 750g - uz takto peciem hadam aj rok. K tomu, ze cloveku v tom nic nebrani.. to je pravda, napr. chlieb peciem v podstate vyhradne ja, manzelka sa do toho "nemontuje". Tak sme si na to zvykli, to je moja pondelnasia uloha ked pridem z prace domov. Babicka tu naozaj nie je tak potrebna I ked musim priznat, ze som bol na "workshope" u manzelkinho starkeho - na zaciatok je to super, ked si to clovek vyskusa pod vedenim niekoho, kto s pecenim uz nejake tie skusenosti ma ale to plati asi pri vsetkom vsak?
Dokonca ani neviem ako a 2 kolegovia sa namotali a zacali s pecenim kvaskoveho chleba (to je samozrejem casovo trochu narocnejsie ale ak si to clovek dobre rozvrhne, tak je to v pohode ved koniec koncov chlieb si zije vlastny zivot a nepotrebuje aby sme pri kysnuti pri nom sedeli a cakali
Dokonca si myslim, ze pecenie kvaskoveho chleba moze niektorym ludom casovo vyslovene vyhovovat kedze casove useky medzi udalostami, kedy je potrebne vykonat nejaky ukon (rozkvasit, vymiesit, vytvarovat bochnik, piect) su vacsie a teda clovek sa v tychto "hluchych" miestach moze venovat inym veciam. Pri peceni s drozdim su tieto useky kratsie (napr. 1 hodina kysnutia oproti aj napr. 3 hodinam pri kvaskovom chlebe) a tym padom sa clovek nemoze pustat do nejakych velkych prac.
Takze co nakoniec? Najst cloveka a naucit sa, alebo najst recept a skusat a ucit sa na vlastnych chybach Dolezite je nesediet na prdeli ale nieco robit preto aby som sa ja sam niekam posuval (skusenostne, osobnostne)