Téma o hocičom "resurection"

Všetko čo priamo nesúvisí s bushcraftom

Re: Téma o hocičom "resurection"

Poslaťod 72janik » 21 Dec 2017, 09:24

Dakuejm za to, ze som stary kedze nemam facebook.. a ani ho nechcem... :mrgreen:
Toto bol sarkazmus a nebol miereny na nikoho a ani nebolo cielom niekoho urazit.
Dakujem za pochopenie
Obrázok užívateľa
72janik
 
Príspevky: 410
Registrovaný: 31 Dec 2011, 22:52
Bydlisko: Martin
Dal Ďakujem: 578 x
Dostal Ďakujem: 417 x

Re: Téma o hocičom "resurection"

Poslaťod atti.hombre » 21 Dec 2017, 09:52

:D nooo ja už niečo prežil som :D a xichtknihu mám len ako komunikátor s pár ľuďmi , ale aby som sa nechal vlákať do nejakých skupín na FB - to nie. To že Sally začal na svojich stránkach doprírody robiť veci trocha inak ako ich robil tu je len pozitívum - týmto ho pozdravujem :mrgreen: Tak isto nesúhlasím s názorom že toto forum je sociálna sieť. To z princípu fungovania nie je žiadne forum . :mrgreen: ako náš CHAT nie je SKYPE :mrgreen:
Obrázok užívateľa
atti.hombre
Moderátor
 
Príspevky: 1986
Registrovaný: 14 Jún 2010, 20:50
Bydlisko: Zvolen
Dal Ďakujem: 1860 x
Dostal Ďakujem: 2230 x

Re: Téma o hocičom "resurection"

Poslaťod juraj1974 » 21 Dec 2017, 10:05

Janko moj aj ja som asi stary lebo FB nemam. Ale na druhej strane vies ako hovorim ze MY nestarneme... len tie deti nam rastu.. (neber to osobne.. :wink: )
Musim vsak uznat argumenty ludi co sa ozvali. Dobu sa zastavit asi neda. Pokrok je svina ako to ma jeden nas clen napisane vo svojom statuse (nechcem pisat o koho ide aby sa Rafo neurazil...)
Uvedomujem si ze net ma obrovsku moc. Informacie sposobuju ludom rozne traumy ci inak povedane dezinformacie vladnu svetom.. Je to vidiet aj tu ked si niektorý myslia ze napr. Rusi napadli ukrajinu alebo ze USA je to jedine dobro a spravodlivost na svete. O tom vsak moja uvaha na zaciatku nebola. Je vidiet ze este sme neni mrtvy a ze ludia citaju. Zamyslam sa vsak nad tym ze co naozaj spravit aby sme chytili druhy dych? Je to vacsia prezentacia? Alebo co? Z kazdeho prispevku ktory reagoval si treba nieco naozaj zobrat. Ako som uz pisal, Doba ide dopredu a niektore socialne siete nas pravdepodobne prevalcovali. Otazka je... Je to nasa smrt alebo sa vieme udrzat na lodi aj napriek tomu ze napr taky FB ma vela sledovatelov- dovolim si napisat teoretikov..
Osobne mam aj ja moralnu dilemu akym spôsobom prispievat nakolko som sa aj ja s Ankou rozhodol mat vlastny blog kde sa chceme delit o nase skusenosti vedeomsti ci rady ohladom toho co nas dvoch bavi a naplna. A tiez je to na FB.. Preto mam dilemu ako prispievat? Napisem tu niekolko riadkov a pridam odkaz na blog? Zatial som to vzdy konzultoval s moderátormi a takto mi to povolili.. Je to vsak spravne? Vo svojom blogu sa vzdy ak je to k teme odvolam na toto forum. Neviem ci maju moderatori moznost vidiet zdroje udajov a ze ci je vidiet kolko ludi nakuklo do fora z naseho blogu... Beriem to ako nejaky sposob propagacie..
Vratim sa vsak k tomu co som vlatne otvorenim temy chcel. Postrehol som isty naznak aktivity v poslednej dobe v podobe prispevkov do tem ktore dlhsie spali. Za to si dovolim podakovat. Je to presne to o co mi islo. Zivit temy ktore maju nejaku vypovednu hodnotu. A je to bez ohladu na pokrok ci informacie na nete. Je to o osobných skúsenostiach o ktore sa ludia chcu dobrovolne delit. A o tom to cele je. Zime a delme sa o svoje pocity. Netreba na to vela ani casu ani penazi ani nicoho co by nam smrtelne chybalo. Podme von a obimajme stromy. Dakujme zemi na ktorej mozeme prespat. Dakujme pramenu ktory nas napoji pri tulackach. A pisme o tom. Pisme kde su krasne stromy kde su studne ktore sme opravili...
Toto je to ako si predstavujem aby forum zilo.. Preto dakujem kazdemu co sa rozhodol reagovat. KAZDEMU.. :camp:
Uvidieť prvý je základným predpokladom toho ako nebyť videný.


http://alchymisti.blogspot.sk/?m=0
Obrázok užívateľa
juraj1974
 
Príspevky: 1715
Registrovaný: 04 Feb 2011, 13:35
Bydlisko: Kalna nad Hronom
Dal Ďakujem: 1280 x
Dostal Ďakujem: 1456 x

Re: Téma o hocičom "resurection"

Poslaťod donald.marzy » 21 Dec 2017, 10:26

Páni. Mám cez 40 rokov, drepím na vidieku, nepozerám televízor a považujem sa spôsobom života a pohľadom na svet za staromilca. Plne chápem všetky riadky, ktoré ste sem napísali a cítim aj celé to oduševnenie, ktoré sa do slov nevmestí. Bushcraft-portal.sk je výnimočný projekt a hoci som jeho obsah nikdy aktívne netvoril, vždy som sa k nemu vracal aby som si ho prečítal. Vystriedal som viacero prihlasovacích mien, pretože tie staré som vždy zabudol.

Pamätám si na časy, keď sme podobné fóra mali na FidoNETe, čo bol predchodca internetu. Fungovalo to cez telefóny a modemy, mali sme na to v počítači programy ktoré raz denne odoslali príspevky a stiahli nové, aby sa to po republike celé povymieňalo a zosynchronizovalo. Šetrilo sa každé zbytočné slovo, chceli sme iba obsah ktorý nezaťažuje naše skromné rozpočty prenosom hluchých dát. Bola to krásna doba, ale je preč - FidoNET ustúpil Internetu a fóram.

Možno práve na bushcraft-portal.sk sa zrodila moja vášeň pre pobyt v prírode a istým spôsobom aj iniciatíva pre písanie článkov, recenzií, postrehov a delenie sa o zážitky na fotografiách. Neverbujem nikoho na Facebook do skupiny, nesnažím sa lákať žiadne kliky na doprirody.prakticky .Snažím sa len hľadať odpoveď na to, prečo nám toto fórum troška stagnuje. Pre nováčikov je tak trocha neprehľadné, treba mať správny návyk pre čítanie. Chýba k nemu brána do mobilov a tabletov, ktorá by ľudí držala s ním v kontakte. Ľudia dnes mnohé riešia za pochodu a Facebook im tento komfort ponúka. A aj grafika je troška v úzadí, obrázky ktoré vedia mnohé vypovedať sú iba doplnkom k textu.

Neviem poradiť ako ďalej, chcem však zvestovať že svet nezastal, vášeň neumrela. Len poberá nové podoby. Sám viem, koľko času venujem outdoorovej komunite - státisíce slov, desaťtisíce fotografií, tisíce odpovedí.
Oddávaj sa pôžitkom, kým ich dokážeš vychutnať - http://doprirody.prakticky.sk
A ak si dospel k rozvahe, ži naplno. - http://www.vnajlepsichrokoch.sk
Obrázok užívateľa
donald.marzy
 
Príspevky: 30
Registrovaný: 25 Aug 2016, 11:24
Bydlisko: Pod horami
Dal Ďakujem: 36 x
Dostal Ďakujem: 64 x

Re: Téma o hocičom "resurection"

Poslaťod juraj1974 » 21 Dec 2017, 10:51

Ano. Dakujem. Takto si to nejako predstavujem. Navrhy napady. V rozsahu moznosti. Tvoje clanky som si cital. Pacia sa mi. V podstate si v tej rovine ako som ja. Samozrejme na vyssej urovni v tom duchu ze tvoj blog je daleko inde. A presne take nieco ako to mas ty som chcel dosiahnut aj tu. Problem vsak vidim ze tu su aktivny len moderatori. Dovolim si poznamenat ze vdaka nim to tu este funguje. Admini sa na to dovolim si napisat trosku... slusne napisane kaslu.. Verim ze sa najde sposob ako to niekam posunut dalej. O zdielani na iných soc. sietach moc neviem lebo tomu nerozumiem ale asi by to bol prinos pre sledovanost.
Uvidieť prvý je základným predpokladom toho ako nebyť videný.


http://alchymisti.blogspot.sk/?m=0
Obrázok užívateľa
juraj1974
 
Príspevky: 1715
Registrovaný: 04 Feb 2011, 13:35
Bydlisko: Kalna nad Hronom
Dal Ďakujem: 1280 x
Dostal Ďakujem: 1456 x

Re: Téma o hocičom "resurection"

Poslaťod 72janik » 21 Dec 2017, 12:29

Ako som uz pisal, tak FB nemam. Mal som ho asi dva krat a vzdy ma nastvali tym ze ma neustale sledovali co robim aj ked nie som prihlaseny... a samozrejme nastenka zabordelovana sprostarnami a to co som chcel najst som najst nevedel.. Takze cez FB u mna cesta nevedie.. Samozrejme neodsudzujem tych co FB maju, jedno naco...
Sam stale avizujem, ze odo mna reporty a clanky necakajte. Jednosducho mi to nejde uz od detstva. Alebo inac.. Islo by to ale za cenu obrovskeho utrpneia..
Takze aj ked sa nevyjadrujem k nejakemu clanku a dam len fajku neznamena to, ze by sa mi nepacil..
a uz som stratil nit... :evil:
tak zasa inokedy... :roll:
Obrázok užívateľa
72janik
 
Príspevky: 410
Registrovaný: 31 Dec 2011, 22:52
Bydlisko: Martin
Dal Ďakujem: 578 x
Dostal Ďakujem: 417 x

Re: Téma o hocičom "resurection"

Poslaťod fatal_error » 21 Dec 2017, 14:45

Rafael Ingvis píše:Len tak, všeobecne...
1, toto fórum JE sociálna sieť (to že tu nieje nasockovaný každý na tom nič nemení)
2, video je fajn. Otvoriť si pivo, čipsy... A kde je potom tá motivácia skúsiť si to? Vezmi do ruky Foglara, Verneho,Coopera, Defoea, Doyleho, alebo Maya a popri čítaní nepocíť chuť zažiť "dobrodružstvo"
3, trochu neprehladnosť, viacej obsažnosťi. Stačí nebyť lenivý a posnažiť sa hľadať.
4, toto fórum sa akosi vymyká všeobecnej súvsťažnosti na žabie kožky (aka. love, dengy, chechtáky etc.), vždy, a stále funguje na ľudoch ktorý organizujú zrazy, workšopy atď. v podstate za potrasenie ruky (Divox, Chameleon, juraj1974, Atti.hombre, Keres, jasommaťo, Willy, SKW, Pája atď.
5, vyhorenie... nehrozí. Skôr ide o sebakritiku - čím viac viem, tým viac viem že nič neviem. Len nováčik bez skúseností môže tvrdiť že je "majster" pretože je pravdou, že len prázny klas hlavu zdvýha.



1. Forum je forum....a socialna siet je socialna siet. Su to dve rozne veci s odlisnymi nazvami. I ked sa zda, ze to je to jedna a ta ista vec.
- Forum is a place to discuss on specific topics of interest within a set of members.
- Social network is place for building social connections to share personal expressions with friends and colleagues.
2. Motivacia je u vela ludi mozno stratena tym, ze byvaju daleko od lesa. Mozno nemaju nikoho, kto by s nimi do toho lesa siel. Mozno mali ine predstavy o lese a ked tam idu, tak sa tam nakoniec nudia....poznal som takychto ludi aj rozne ine typy.
Co sa tyka literatury, ktora je inac krasna vec, tak ja osobne napriklad na take veci niesom. Ja ked chytim knihu do ruky, tak citam text ako surovy text, bez predstavivosti. Proste fantaziu mam, ale nedokazem si predstavovat veci nasilu len preto, ze citam knihu, to je premna dost neprirodzene. Takze musis brat do uvahy aj ludi ako som ja :D
3. To je pravda, zase az tak nejak extremne neprehladne toto forum nie je. A vela prispevkov tu nieje.
4. To ano, ale predstav si, ze by si pisal o kazdej akcii, na to forum v podstate nie je.
5. :) Vyhorenie nie...to by bol ten lepsi pripad. Toto forum je uz poriadne mrtve a co ho drzi pokope je prave nejaky ten obcasny mini clanok ci recenzia tu a tam. Treba si to priznat a realisticky sa nato pozriet.
----------------

Juraj1974: " Informacie sposobuju ludom rozne traumy ci inak povedane dezinformacie vladnu svetom.. Je to vidiet aj tu ked si niektorý myslia ze napr. Rusi napadli ukrajinu alebo ze USA je to jedine dobro a spravodlivost na svete."
To bolo asi na mna....Ono pravda sa prekrutit neda a ze na Ukrajine su ruski vojaci potvrdil aj sam Putin, tak neviem co za spravy rad citas, ale citim od teba isty obdiv a smerovanie k Rusku. .... Ze "USA je to jedine dobro a spravodlivost na svete." to su tvoje slova a ja som to nepovedal ani si to nemyslim. Co sa tyka stanych zloziek, skolstva, socialneho systemu a aj dalsich veci, tak je to tam vo vacsine pripadov nic moc.
Pozri sa tu: http://www.bild.de/politik/ausland/bild-international/zapad-2017-english-54233658.bild.html "Ruská armáda na cvičení Západ 2017 nacvičovala obranný útok proti vojnovým štváčom NATO"
Ak sa ti zda "cvicenie" so 120 000 vojakmi ako hra, alebo banalna situacia tak ja uz fakt neviem......
Len aby sme nakoniec ten "bushcraft" nepraktizovali raz vsetci nazivo...


Nemyslim si, ze ide o vek co sa tyka "produkovania" novych prispevkov, ale skor to, ze ludia ten obsah zdielaju inde alebo nezdielaju, lebo nato maju dovody, tak ako ja.

S tymto forom fakt nieje vela moznosti. Bud sem-tam nieco pribudne alebo sa to tu necha tak. Ak by som videl nejaky plan a iniciativu, mozno by som sa pridal....a mozno by sa pridali aj ini. Ten komu pisanie neide to posle inemu a ten to opravi a upravi do citatelnej podoby. Plus fotky.

Ak hosting stoji par korun a forum si nanho cez reklamy ci inak zarobi, tak to je potom viac menej jedno co sa tu s tym stane. Ak ale naklady prevysuju vydaje...tak to uz len urobit zalohu a =;
Per aspera ad astra...
Obrázok užívateľa
fatal_error
 
Príspevky: 381
Registrovaný: 22 Aug 2011, 10:50
Dal Ďakujem: 164 x
Dostal Ďakujem: 268 x

Re: Téma o hocičom "resurection"

Poslaťod juraj1974 » 21 Dec 2017, 15:03

ja za seba napisem len tolko. Myslim si ze sa mylis. Tvoj pohlad je dost skresleny ale neberiem ti ho. MAs narok na svoj mylny nazor.. A pravdu mas len v tom ze ano som viacej nakloneny k rusku ako ku agresívnej prozapadnej politike ktoru vedie USA a jej spojenci ktory vlasne su len dotlaceny silou posluchat v podstate proti celemu svetu... a ktory s tym nesuhlasia su oznacovany za diktatorov teroristov a ine živli na ktorych len treba ukazat prstom. To je z mojej strany vsetko...
Uvidieť prvý je základným predpokladom toho ako nebyť videný.


http://alchymisti.blogspot.sk/?m=0
Obrázok užívateľa
juraj1974
 
Príspevky: 1715
Registrovaný: 04 Feb 2011, 13:35
Bydlisko: Kalna nad Hronom
Dal Ďakujem: 1280 x
Dostal Ďakujem: 1456 x

Re: Téma o hocičom "resurection"

Poslaťod 72janik » 21 Dec 2017, 15:25

fatal_error píše:- Forum is a place to discuss on specific topics of interest within a set of members.
- Social network is place for building social connections to share personal expressions with friends and colleagues.

Sakra... Píšte ako vám tie spachtle ceskoslovenskie narástli... Neviem po anglicky.. ani po nemecky a dokonca ani po hebrejsky...
:evil:
Obrázok užívateľa
72janik
 
Príspevky: 410
Registrovaný: 31 Dec 2011, 22:52
Bydlisko: Martin
Dal Ďakujem: 578 x
Dostal Ďakujem: 417 x

Re: Téma o hocičom "resurection"

Poslaťod bubi » 21 Dec 2017, 15:42

Plodná debata. Až sa mi nechce všetko čítať. :? Môj názor: nezdá sa mi že by fórum upadalo. Veď som sem prihodil nejaké príspevky. :lol:
Ja som aj zo zeme aj z oblakov. (Ján Smrek).
Obrázok užívateľa
bubi
 
Príspevky: 234
Registrovaný: 09 Feb 2015, 16:53
Bydlisko: Bratislava
Dal Ďakujem: 164 x
Dostal Ďakujem: 180 x

Re: Téma o hocičom "resurection"

Poslaťod atti.hombre » 21 Dec 2017, 17:32

:evil: Politiku v akomkoľvek formáte sem neťahajte.
Obrázok užívateľa
atti.hombre
Moderátor
 
Príspevky: 1986
Registrovaný: 14 Jún 2010, 20:50
Bydlisko: Zvolen
Dal Ďakujem: 1860 x
Dostal Ďakujem: 2230 x

Re: Téma o hocičom "resurection"

Poslaťod fatal_error » 21 Dec 2017, 19:09

juraj1974 píše:ja za seba napisem len tolko. Myslim si ze sa mylis. Tvoj pohlad je dost skresleny ale neberiem ti ho. MAs narok na svoj mylny nazor.. A pravdu mas len v tom ze ano som viacej nakloneny k rusku ako ku agresívnej prozapadnej politike ktoru vedie USA a jej spojenci ktory vlasne su len dotlaceny silou posluchat v podstate proti celemu svetu... a ktory s tym nesuhlasia su oznacovany za diktatorov teroristov a ine živli na ktorych len treba ukazat prstom. To je z mojej strany vsetko...


:roll:
Per aspera ad astra...
Obrázok užívateľa
fatal_error
 
Príspevky: 381
Registrovaný: 22 Aug 2011, 10:50
Dal Ďakujem: 164 x
Dostal Ďakujem: 268 x

Re: Téma o hocičom "resurection"

Poslaťod Rafael Ingvis » 22 Dec 2017, 00:09

Môj angličtin nieje tak dobrý aby so dokázal narábať s ich obmedzenou slovnou zásobou a našini synonymami, homonymami a antonymami zároveň. Takže prosím, necituj wiki, ale vyjadri sa po Štúrovsky alebo Bernolákovsky.
"Pokrok je jako stádo sviní v humně. Z takého stáda, to sa mosí uznat, je užitek. Je uzený špek, je ovar, je prejt, sú klobásky, sú nožky v rosolu. Tož sa nesmí ohrnovat nos, že je všecko posrané."

:-k
Obrázok užívateľa
Rafael Ingvis
 
Príspevky: 322
Registrovaný: 02 Feb 2011, 09:50
Bydlisko: Praha
Dal Ďakujem: 112 x
Dostal Ďakujem: 287 x

Re: Téma o hocičom "resurection"

Poslaťod MartinV » 22 Dec 2017, 10:29

Ahojte,

Nehodim sem kvoli rieseniu politiky, do ktorej nevidime nikto, pretoze nikto z nas nema realny zdroj informacii.

Co sa fora tyka, chodim sem pomerne casto pasivne, pozriet konkretne sekcie a mam pocit, ze ho taha konkretny okruh clenov.

Co sa Juraja tyka, mali sme uz vymenu nazorov, kde sme si vysvetlili co mi vadilo (jeho styl komunikacie),
MartinV
 
Príspevky: 81
Registrovaný: 25 Feb 2014, 18:12
Bydlisko: Bratislava
Dal Ďakujem: 34 x
Dostal Ďakujem: 20 x

Re: Téma o hocičom "resurection"

Poslaťod atti.hombre » 15 Jan 2019, 08:13

Obrázok užívateľa
atti.hombre
Moderátor
 
Príspevky: 1986
Registrovaný: 14 Jún 2010, 20:50
Bydlisko: Zvolen
Dal Ďakujem: 1860 x
Dostal Ďakujem: 2230 x

PredchádzajúciĎalší

Späť na Off-topic

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia