pawuk píše:akurát teraz som náhodou natrafil na zaujímavý recept :
http://baranek.blog.sme.sk/c/270776/Var ... ty-II.html
Ako variť šunku?
Platia tu dve pravidlá – dodržať teplotu a čas. Na kilogram mäsa počítajte s hodinovou tepelnou úpravou, teplota by sa mala držať na hranici 75 °C.....
.....Hrniec na sporák, teplomer do vody a sledovať teplotu, aby neprekročila tepelnú hranicu. Inak pripravíte namiesto šunky varené mäso........
Postup přípravy receptu: Luncheon meat
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme rychlosůl, dobře promícháme a necháme v chladu stát do druhého dne. Druhý den najemno pomeleme.
Dáme vařit kůže do menšího množství vody, úplně doměkka, až jsou skoro rozvařené. Ještě teplé pomeleme a smícháme společně s masem. Přidáme trochu vývaru, vegetu, pepř (podle chuti), vše dobře promícháme a dáme do sklenic nebo do masových konzerv.
Uzavřeme, dáme do hrnce s vodou a vaříme 2 hodiny.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia