Stránka 1 z 10

RECEPTY

PoslaťNapísal: 25 Okt 2010, 17:53
od pawuk
Niečo jednoduché, fajné a rýchle.
Recepty sem :)

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 25 Okt 2010, 18:22
od rayen
mam tu tiez par obrazkov receptov co sme skusali so Specialistom

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 25 Okt 2010, 18:26
od rayen
ako chutovka su tieto recepty uplne jednoduche a pritom sa z nich da zasytit

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 26 Okt 2010, 18:10
od rayen
plus mam dalsi tip, a to su prazene zalude, staci ich nakrajat na stvrtinky a na sucho oprazit, napr. vo vrchnaku od esusu, potom chutia ako burske oriesky, prazit ich treba tak do hneda, pri jedeni by nemalo byt citit triesloviny. A fotky s toho nemam, ale ak to niekto bude skusat mohol by sem nejake dat.

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 26 Okt 2010, 22:42
od stelli
mozem odporucit encian nevybrany s toho "alobalu" ponoreny do vriacej vody na 5 minut je to velmi chutne a teple nenarocne na pripravu


recept bol pisany na jednom fore

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 27 Okt 2010, 10:20
od sally
Rayen - tie žaludy máš odskúšané? Fakt tie triesloviny nebolo cítiť?

Za seba môžem odporučiť: klások kukurice (z poľa, obchodu...) ošúpeme od šúpolia a položíme na miernu pahrebu. Opečieme do zlatista (ide to pomerne rýchlo, treba častejšie otáčať).

Tvrdý syr (gouda, aidam) napichneme na papek a opečieme v PRUDKOM ohni - syr sa zataví, neroztečie. Opekáme, kým zvonka nemá hnedastú kôrku. Vnútro bude polotekuté a zvonka bude na syre famózna kôrka.

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 27 Okt 2010, 13:56
od rayen
Sally: hej tie zalude mam odskusane, treba prazit na sucho kym to nie je pekne hnede

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 27 Okt 2010, 22:32
od Michal
Myslím, že za pokus to stojí, opražiť si pár žaluďov. Treba však s nimi opatrne lebo kyselina trieslová, ktorá sa v nich nachádza môže vo veľkej koncentrácíí spôsobiť zlyhanie obličiek to zhruba znamená poriadne si naštudovať prípravu žaluďov na jedenie a nejesť ich na kilá :)

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 15 Nov 2010, 03:33
od Škriatok
Triesloviny sa vylúhujú vo vode, odporúča sa namáčať žalude dva až tri dni, pričom raz denne sa voda vymení.

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 18 Nov 2010, 12:01
od bear grylls
žito jacmen alebo kukurica sa hodia do ešusu a zaleju medom videl som video idem to skusit :wink:

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 04 Dec 2010, 21:35
od matus
obycajne viaczrnne lupienky pocukrovit dnes som to skusal jednoduche ale celkom chutne chuti to ako kupelne oplatky inak moze to byt dobre aj s medom v zime vyzivne da energiu

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 05 Dec 2010, 11:15
od specialista
obycajna psenica sa poprazi v esusi a mate prirodne kornflakesy :D

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 05 Dec 2010, 15:49
od Michal
Na youtube som narazil na videá od Mearsa, napríklad: http://www.youtube.com/watch?v=KKGd-zO- ... re=related - neviete náhodou ako sa volá tá tráva z ktorej zbierajú semienka v 2:25 priblizne ?

Neviem či je to zrovna do tejto sekcie, ale ukazujú tam aj ako to pripraviť, takže myslím, že až taký OT to neni.

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 30 Dec 2010, 17:12
od matus
neni to proso??? :roll:

Re: RECEPTY

PoslaťNapísal: 31 Dec 2010, 15:02
od stormmast3r
matus píše:neni to proso??? :roll:


Myslím, že proso nie. Proso ma guľate semena