Stránka 2 z 6

bylinkové zmesi

PoslaťNapísal: 06 Dec 2011, 19:36
od matus
Chalani a dievčatá začal som piť len čaje z byliniek tu su moje oblubene kombinácie
1, šípky -lipa
2, šípky - slez lekárska
no a ak mám tak si dám mätu medovku šalciu niekedy aj vŕbove listy
aké zmesy a čaje z bilín pijete vy ?

Re: bylinkové zmesy

PoslaťNapísal: 06 Dec 2011, 20:42
od creobroter
matus
genialny nápad táto téma, aj to sladíš?
koľ´ko bylín tam dávaš?
v akom pomere to miešaš :oops:

Re: bylinkové zmesy

PoslaťNapísal: 06 Dec 2011, 20:47
od atti.hombre
:D ľubovník s medovkou...alebo materinu dúšku s mätou piepornou...listy a kvety lesnej jahody...atď. :yees:

Re: bylinkové zmesy

PoslaťNapísal: 06 Dec 2011, 20:49
od matus
creobroter píše:matus
genialny nápad táto téma, aj to sladíš?
koľ´ko bylín tam dávaš?
v akom pomere to miešaš :oops:

niekedy sladím medom do pítka (7.5 deci ) 4 kvietky sušeneho slezu lekarskeho
6 sušených šípok
mäty nikdy nieje dost
medovka opatrne ked jej dáš vela je dost silná a šalvie tiež jemne je dost silná

Re: bylinkové zmesy

PoslaťNapísal: 06 Dec 2011, 20:56
od creobroter
vďaka za info :yees:

Re: bylinkové zmesy

PoslaťNapísal: 06 Dec 2011, 21:31
od Kapo
Moje oblúbené zmesi: slad-chmeľ a aj čaj-rum.... :mrgreen:

Re: bylinkové zmesi

PoslaťNapísal: 07 Dec 2011, 01:06
od mihal
j moje naj je sladovo chmelový :))))) v malých davkach v akomkolvek množstve :)
ako alergik moc bilinkové čaje vraj nemožem, čo ta nezabije to ťa posíli.
mam rád mátu , šípku a nejaka bylina z grecka netuším jak sa volá ale na prechladnutie je dobrá.
bežne pijem maté(namiesto kávy), zelený-dračia studňa,koreń ženšenu,brusnicový(sušené brusnice), prípadne ich kombinácia :)
nepijem sáčkove čaje-je to bordel!

Re: čaj z ihličia - dlhodobé pitie

PoslaťNapísal: 25 Dec 2011, 17:30
od fatal_error
No ano len to tam hod a nechaj luhovat, pit caj so smreku ci borovice by ste nemali dlhsie ako 2 tyzdne a nie viac ako 3x denne. potom si mozete privodit problemy s pecenou a oblickami. ja nazbieram par mladych vyhonkov, nakrajam ich na polovicu [smrek , kratsie ihlicie este ho prekrojim na polku] a vhodim do prave prevarenej vody. Neochuteny caj vonia velmi dobre no chut je nevyrazna trosku, ale 100 ludi 100 chuti :)

Re: čaj z ihličia - dlhodobé pitie

PoslaťNapísal: 27 Dec 2011, 20:56
od lynx
Ludia, vsetci tu pisete o smrekovom, borovicovom ihlici, jedlove sa pouzit neda :?:

Re: čaj z ihličia - dlhodobé pitie

PoslaťNapísal: 27 Dec 2011, 21:05
od matus
lynx ak to skúsiš tak ta bude napínat pol hodinu po napití :mrgreen: to mi ver ( osobná skúsenost ' zlatý smrek a borovica

Re: čaj z ihličia - dlhodobé pitie

PoslaťNapísal: 27 Dec 2011, 21:43
od lynx
ok, diky za postreh :D ... nevies cim to je ? obsahuje nejake latky, ktore smrek a borovica neobsahuje ? no nic, radsej zostanem pri nich :D . Najblizsie skusim borovicu, smrekovy caj (ked to citas Paly, myslim smrek ako strom :lol: ) som uz pil, ale treba ho fakt dost dosladit, nema velmi vyraznu chut... alebo mozno treba dat viac ihlicia...

Re: čaj z ihličia - dlhodobé pitie

PoslaťNapísal: 28 Dec 2011, 12:59
od matus
to ti neviem povedat daj to na rozbor :lol: ale raz som pil z jedle ktorá mala hrubšie ihličie a bol to hnus a doma som pil z jedle ktorá mala tenšie a svetlejšie ihličie a bol v pohode

Re: čaj z ihličia - dlhodobé pitie

PoslaťNapísal: 28 Dec 2011, 13:38
od Kapo
Ja ostanem nadalej u piva. :D Ale hlavne sa snažte používať mladé a čerstvé jehličí. Najlepší je smrekovec opadavý alá červený smrek. Len ten ťažko v zime variti.

Re: čaj z ihličia - dlhodobé pitie

PoslaťNapísal: 28 Dec 2011, 15:05
od mihal
ešte keby pivo rastlo v lese bolo by to super :) jedla ma asi viac aromaticke silice alebo vačši obsah, tie draždia žaludok, preto ti bolo asi zle.

Re: čaj z ihličia - dlhodobé pitie

PoslaťNapísal: 28 Dec 2011, 15:43
od stormmast3r
lynx píše:ok, diky za postreh :D ... nevies cim to je ? obsahuje nejake latky, ktore smrek a borovica neobsahuje ? no nic, radsej zostanem pri nich :D . Najblizsie skusim borovicu, smrekovy caj (ked to citas Paly, myslim smrek ako strom :lol: ) som uz pil, ale treba ho fakt dost dosladit, nema velmi vyraznu chut... alebo mozno treba dat viac ihlicia...


:yees: :lol:

Vyraznejsiu chut by mal, keby si ihlicie pred zaparenim trocha posekal, pripadne použil tekuty smrek.